Tuesday, February 16, 2016

Unofficially 20 years old girl

Assalamualaikum!
Ya Allah dah lama aku tak membebel kat sini kan? Harini baru terbukak hati nak kembali membebel hahaha harapnyaa bebelan aku kat sini tak menganggu sesiapa.

Last aku post 2014. And now, 2016, which is mean i'm already 20 years old. Ohh, still tak dapat terima kenyataan hahaha! Sebelum aku decide untk membebel ni, aku baca la balik entry entry aku yg lama and it make me kinda feel like 'ohh betapa tak maturednya aku time tu' 😂 

Well, my life now heh not bad la, aku dah sambung degree wuhuuu! I am architecture student now at Usim. Yeah still setia dgn usim. Dannnn actly aku tak sangka aku akan sambung dlm bidang ni 😌 (nanti aku buat entry khas pasal ni) Dannn sebenarnya dah tamat pun sem satuu hahaha

Sekarang tgh cuti sem and you know what, sepanjang cuti ni aku mereput ja lol hahaha nak keja? Mcm tak berbaloi sebab cuti sekejap. Nak study? Buku pun tk bawak balik. Nak practice sketch? Hah, i do practice, a lot. Tapi bukan sketch bangunan ke apa, katun je aku lukis 😂

At last, aku end up belajar memasak je la. Mesti hampa pakat wow gitu kan? Yala, esyah belajar masak? Like seriously? Tapi serious la, aku dah up sikit la dari dulu. Dah expert setakat nak masak makan tghari. Tapii, expert pun hanyalah lauk yg berkaitan dengan ayam hahahah sebab ayam tu ja fav aku! Lepastu belajar la sikit sikit nak buat cucoq udang, donut, pau, haa yg ni sebab ayah aku suka makan. Masak lauk pauk ni senang ja sebab campak campak ja dlm kuali haa dah jadi asal cukup garam cukup rasa.

Cumanya, bake bake bagai ni aku failed. Hahahaha! Sebab? Mak aku cakap kepala otak aku ni tak betul sangat, sebab tu tak boleh buat kek. Yalaa, nak buat kek ada sukatan dia, kena ikut betul baru jadi. Masalahnya aku ni suka ikut kepala aku, reka sendiri resepi, buat campak campak mcm masak lauk tghari kihkih

Lantaklaaa, kek bukan nak makan selalu ye dok? Dannnn aku dah expert drive kereta yeayyyy~ paling jauh aku pernah drive sampai melaka kereta manual sakit habis badan jangan cakap la. Haha okla banyak pulak membebel aku ni. Yang selebihnya nanti aku buat entry khas aku cerita lagi ok ok.

Nice to write here again. Lot of love,

esyahhh


No comments: