Wednesday, August 22, 2012

Aku punya raya

Assalamualaikum,

Selamat Hari Raya Aidilfitri ! 'Aku punya raya tahun ni agak best lah. Tapi, yahh, aku ngaku aku langsung tak rasa 'raya' tu. Aku rasa biasa jaaaaa. Maybe sebab dah makin besarrr kot :3 . Tapi...tapi lagi... -.- , tapi, kenapa aku kata agak best tahun ni ? Haaa, meh nak story satu satu...

1/ Aku beli baju waktu last minit dah and baju tu amat mahal sangat sangat mahal[bagi aku la] . HAHA 
   But it's okey, dah TERbeli punn, hentam je laaaaa. 

2/ Pada malam raya tu aku tido lewat, lewat sangat sebab...aku pecah rekod ! Aku buat kuih raya for the first time by myself and no help from my mom or the others, wow, unbelieveable....Aishah buat kuih ? Hee
And yang paling aku bengang, takde sapapun nak tolong aku buat kuih ni sbb takut aku buat takjadi tapi last2, wurrr, sedappp kot. 
 

ni laa kuih tu, aku bagi nama dia 'biskut bulat2 koko krunch' muahaha

3/  Menjelang hari raya, semua ahli keluarga aku pi sembahyang raya tapi sebab aku malas nak ikut, aku kena tinggal sorang2[dgn my abg actly tapi dah dia tido takbngun lagi] kat umah. Boring gilaaaa ! Then, aku pun ajak lah kawan aku keluar pi rumah kawan2 kami. Dia setuju tapi aku risau, yelahh, no way my daddy nak kasi aku keluar naik moto sendiri. But, aku berusaha memujuk beliau dan akhirnyaa, aku berjaya! Hoho
For the first time jugak, aku bwk moto sendiri gila-gila pi rumah aina yang agak jauh dan kena ikut lebuhraya. Lepas amik aina, aku pi arau, niat nak pi umah ustaz kami tapi lain pulak jadi. Kak angkat aku nak pi umah so, kami pi la tunggu kat sk Arau. Actly, im a little bit worried bila pi situ sebab jalannya agak busy and aku pun takcekap lagi memandu motorsikal. Tapi, disebabkan aku terlalu excited kak angkat nak pi umah so, aku redah je. Naseb tak jumpa polis. :)

4/ Hajat aku untuk lihat satu keluarga aku berkumpul tahun ni tak kesampaian sebab abg aku takdapat balik sini tapi aku dapat lihat keluarga aku yang lebih besar berkumpul di rumah aku. :) Alhamdulillah. Riuh rendah. Sukanyaaaa suasana tu. :')

5/ Walaupun aku dah tua tapi aku still dapat duit raya lagi and jumlah tu lebih lagi dari tahun lepas. Yeahhh. I loike! Hehehe

Kebahagiaan tu semua datang daripada Allah. Thankyou Allah for making this raya seem good to me berbanding tahun lepas. :) 

Salam Aidilfitri daripada saya. :)
Taqabbalallahu minna wa minkum ! Syukran jazilan, baibai :D

1 comment:

Tae Ya said...

Kuih raya nampak sedap . Recipe tak nak share ke ?